אמנם הוא לא ממש זכה לשיווק במהלך השנים, אבל אבץ הוא אחד המינרלים החשובים בגופנו, שאחראי על מגוון תפקודי גוף. מהו אבץ, כיצד תדעו אם הוא חסר לכם ואיך ניתן לצרוך אותו? הנה מה שצריך לדעת על המינרל החשוב, שמרבית מהאוכלוסייה סובלת מהמחסור שלו בגוף.
אין ספק, שאבץ הוא מינרל חיוני לגוף האדם, הממלא תפקיד מפתח ברבים מתפקודי הגוף שלנו. אבץ עוזר לשמור על מערכת חיסונית חזקה יותר, כמו גם לקדם תהליכים של ריפוי פצעים ולשפר את ההתפתחות הקוגניטיבית הכללית שלנו. ולא פחות חשוב, אבץ חשוב גם לתהליכים של ייצור הורמונים ואנזימים בגוף האדם, תהליכי טיפול בנשירת שיער ועוד.
כמה ואיך צורכים אבץ?
ניתן למצוא אבץ במזונות רבים כמו פירות ים, בשר אדום, עופות, אגוזים וזרעים, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב, כאשר השלמתו בדרכים מלאכותיות יכולה להוות חלק מתהליכי טיפול שונים. למשל, צריכת אבץ מסייעת בתהליכי טיפול בנשירת שיער כל עוד האבץ נצרך בכמויות המומלצות למשך תקופה מסוימת.
למעט מקרים של נשים בהיריון או בשלבי הנקה, הצריכה הממוצעת המומלצת של אבץ ביום עומדת על כ-11 – 12 מ"ג אבץ ביום. בעוד שלגברים הצריכה המומלצת היא כ-11 מ"ג, נשים אמורות לצרוך כ- 8 מ"ג, ונשים בהיריון או בשלבי הנקה לא צריכות לצרוך יותר מ-12 מ"ג.
מהן הסיבות הנפוצות למחסור באבץ?
באופן כללי, מחסור באבץ הופך נפוץ יותר במקרים של בחירות תזונתיות לקויות וספיגה לא מספקת של אבץ ממקורות מזון איכותיים וטבעיים. מצב זה יכול להוביל למגוון של בעיות בריאותיות, כולל חולשה של מערכת החיסון, ריפוי איטי של פצעים וסיכון מוגבר לזיהומים.
כמו כן, תרופות מסוימות יכולות להוביל למצבים שבהם יכולת הספיגה של הגוף מתמעטת, מה שמוביל למחסור באבץ ובמינרלים אחרים. ולבסוף, מצבים רפואיים שונים, כדוגמת מחלת קרוהן ומחלת צליאק, גם הם יכולים להוביל למצבים של מחסור באבץ.
הקשר בין נשירת שיער לבין מחסור באבץ
נשירת שיער היא בעיה שכיחה שיכולה להיגרם מגורמים רבים ושונים. אחד הגורמים הללו הוא מחסור באבץ, שעלול להוביל לנשירת שיער אם לא מטפלים במצב זה בהקדם. האבץ הוא חיוני לצורך חלוקת התאים בגוף וגם לצמיחה של השיער ובריאותו, ולמרות העובדה ה”צועקת” הזאת, מחסור באבץ הוא גורם שמתעלמים ממנו לעתים קרובות.
אבץ ממלא תפקיד חשוב בשמירה על שיער בריא, שכן הוא עוזר לווסת הורמונים, כמו גם ליצור תאים חדשים. בכך, האבץ למעשה תומך בשמירה על קרקפת בריאה לאורך זמן וכן תומך בצמיחה הבריאה של השיער.
המלצות תזונתיות להשלמת אבץ בגוף
במקרים בהם האבץ חסר בגוף, ניתן לצרוך אותו דרך טחינה, טופו, בשר אדום, עופות, אגוזים וזרעים ועוד. כמו כן, מומלץ לצרוך בשר בקר, זרעי דלעת וקטניות שונות, שיכולות לעזור לשמור על רמות האבץ בגוף שלכם בטווח הארוך.
בנוסף, נטילת מולטי ויטמין או תוסף יומי יכולים גם לעזור להבטיח שאתם מקבלים מספיק אבץ בכל יום. חשוב לציין, לא כל סוגי הוויטמינים כוללים בתוכם גם אבץ, ככה שחשוב לבדוק זאת מראש לפני שמכניסים משהו זר לגוף. כן, גם אם מדובר בוויטמינים.
טיפולי נשירת השיער שחשוב להכיר
נשירת שיער היא בעיה שכיחה שיכולה להיגרם ממספר גורמים כמו גנטיקה, הזדקנות, מתח וסטרס, מצבים רפואיים, מחסור באבץ גוף ועוד. למרבה המזל, ישנם סוגי טיפול בנשירת שיער שיכולים לסייע בשיקום צמיחת השיער ובשיפור מראה השיער הדליל, כולל טיפול במצבים של התקרחות. מתרופות, השתלות שיער ועד לשינויים באורח החיים והתזונה, לא חסרות אפשרויות טיפול במצב זה.
מאבדים שיער? ישנן אפשרויות שונות שיעזרו לכם לשפר את מצב נשירת השיער שלכם. למשל, רבים מהאנשים בוחרים להיעזר בשיטות כמו דיקור סיני, טיפולי מזו-תרפיה, צמחי מרפא מסוגים שונים וכן תמיסות טבעיות להזנת עור הקרקפת. במקרים של אובדן שיער חמור יותר, ניתן גם לשקול השתלות שיער, מה שכבר נחשב הליך כירורגי לכל דבר. לפני שתקפצו על שולחן המנתח, הקפידו לבדוק טיפולים טבעיים לנשירת שיער.